2021. ápr 30.

Food&Tracker, kalóriaszámlálás a tudatos táplálkozásért

írta: Food and Tracker
Food&Tracker, kalóriaszámlálás a tudatos táplálkozásért

Kb. 2 perc olvasási idő

 

A Food&Tracker kalóriaszámláló alkalmazást nem csak fogyni vágyóknak készítettük.

Ha csak szinten szeretnéd tartani a testsúlyodat, vagy fehérjében és/vagy zsírban gazdag, de cukorban szegény étrendet fogyasztasz, esetleg laktóz- és/vagy gluténmentesen étkezel, vagy testtömeget szeretnél növelni akkor Rád is gondoltunk.

fooldal_hu.JPG

Biztos felmerül most Benned a kérdés, hogy annyi ilyen applikáció elérhető manapság, talán már használsz is egyet, miben más a Food&Tracker? Miért érdemes ezt használni?

Az egyik legfontosabb szempont az alkalmazás elkészítésénél egy alap adatbázis létrehozása volt, amit a felhasználók nem bővíthetnek mindenki számára elérhetően.

1,5 évvel ezelőtt, mikor – orvosi utasításra – száműznöm kellett rengeteg alapanyagot az életemből és le kellett fogynom 14 kg-t, akkor azt tapasztaltam, hogy az összes, általam kipróbált alkalmazás adatbázisát, a felhasználók „nyíltan” bővíthetik.

Ezáltal olyan egyszerű tételre, mint a „narancslé” rákeresve, rengeteg találat jött ki. Nekem ez, személy szerint, túlzsúfolttá tette az egész applikációt.

Innen jött az ötlet, hogy a Food&Tracker alap adatbázisát a felhasználók nem szerkeszthetik úgy, hogy azt mindenki lássa.

Emiatt lesz az egész alkalmazás sokkal átláthatóbb, könnyebben kezelhető és a TIED.

 

Mit kínálunk?

1. Rögzíteni tudod a napi fogyasztásodat

2. Különböző kalkulátorokat használhatsz

I. Recep szerkesztő funkciót

recept_szerkeszto_hu.JPG

 

II. Étel szerkesztő funkciót

etel_szerkeszto_hu.JPG

 

III. Fogyasztási kalkulátor funkciót

fogyasztasi_kalkulator_hu.JPG

 

3. Kategória szerkesztő funkciót

kategoria_szerkeszto_hu.JPG

 

Mindezen felül, lehetőséged van a sporttevékenységeid – és ezáltal az elégett kalóriák –folyadékbeviteled, a vércukorszinted és a testsúlyváltozásod rögzítésére is, illetve megjegyzéseket is írhatsz.

nyomonkovetesek.JPG

 

Én 1,5 éve használom ezt az alkalmazást (illetve a „prototípusát”) és annak köszönhetően, hogy odafigyelek a kalóriabevitelemre és a makrótápanyagok alakulására, a kitűzött 14 kg-ból 13,3 kg-t már elértem.

A Food&Tracker nélkül nem ment volna!!!

Amennyiben sikerült felkeltenem az Érdeklődésedet, látogass el a weboldalunkra: https://foodandtracker.com/hu

 

Food&Tracker

A tudatos életmódért

Szólj hozzá

életmód alkalmazás kalóriaszámlálás tudatos táplálkozás kalóriaszámláló tudatos életmód foodandtracker A tudatos életmódért for aware lifestyle