2022. máj 01.

A megújult Food & Tracker : az app, mely megkönnyíti a diétádat!

írta: Food and Tracker
A megújult Food & Tracker : az app, mely megkönnyíti a diétádat!

Cukorbetegség, Inzulin rezisztencia vagy más betegség miatt számolnod kell a szénhidrát, fehérje vagy egyéb makrótápanyag értékét? A diétádhoz muszáj odafigyelned a bevitt kalóriaértékekre? Eddig egy füzetben vagy excel táblázatban számoltad és írtad ezeket az értékeket?

Ha az előző kérdésekre igen a válaszod, akkor a Food & Tracker appot Neked találtuk ki!

A Food & Tracker alkalmazás segítségével egyszerűen és gyorsan rögzítheted azt, hogy miből mennyit ettél és nyomonkövetheted az értékeid alakulását. 

Az alábbi poszt bemutatja az app működését és az egyes funkciók használatát.

Az alkalmazást a Food & Tracker weboldalon tudod elérni egy gyors regisztrációt követően.

Első bejelentkezéskor bizonyos adatokat meg kell adnod, ahhoz, hogy a WHO által is használt kalkulátor segítségével meghatározzuk a számodra ideális célértékeket.

Ezek az értékek csupán ajánlások. Ammenyiben az orvosod, dietetikusod mást írt elő a számodra, akkor a Beállítások menüpontban ezeket folyamatosan módosíthatod az éppen aktuális állapotodnak megfelelően.

Ezen felül ebben a menüpontba még lehetőséged van az alkalmazás egyes funkcióit aktiválni:

  • Folyadékbevitel nyomonkövetése : Ha ezt a funkciót aktiválod, akkor a főoldalon lehetőséged van a folyadékbeviteledet rögzíteni.
  • Vércukorszint mérése : Amennyiben rendszeresen mérned kell a vércukorszinted alakulását, akkor aktiválva ezt a funkciót a mért értékeket a főoldalon könnyen feljegyezheted.
  • Sporttevékenység rögzítse : Ha sportolsz, akkor lehetőséged van felírni, hogy az adott sportot mennyi ideig űzted, és az app kiszámolja az elégetett kalóriáidat.
  • Elégetett kalóriák levonása a bevitett kalóriaértékből : Ha többször sportolsz annál, mint amennyit eredetileg megadtál a célértékek kiszámításakor, és nem szeretnéd a célértékeidet módosítani, akkor aktiválva ezt a funkciót az elégett kalóriákat az app levonja a fogyasztott kalóriák értékéből.
  • Szénhidrátok nem hozzáadása az összes szénhidráthoz : Ez a funkció az IR diéta során lehet hasznos, mikor olyan ételt eszel, aminek a szénhidrátja nem számolós. Csak kapcsold be ezt a funkciót, és Te magad döntheted el, hogy mit vegyen figyelembe az app.
  • Súlyváltozások nyomonkövetése : Amennyiben szeretnéd látni, hogy hogyan változik a testsúlyod, akkor ezt a funkciót bekapcsolva a főoldalon könnyen és gyorsan felírhatod a mért testsúlyodat.

Az alkalmazás számos hasznos funkcióval rendelkezik.

  • Bővítheted az adatbázist azzal, hogy saját kategóriákat, alapanyagokat hozol létre és felviszed a tápanyagértékeket. Ezeket bármikor megoszthatod másokkal is.
  • Ha főzöl, használd az Étel szerkesztő funkciót és pikk-pakk kiszámolja az app az általad készített étel tápanyagértékeit.
  • Ha előre meg szeretnéd tervezni az étrendedet, akkor használd az Étrendek funkciót. Mikor eljött a napja, csak egy gombnyomással vidd fel, amit már megettél az aznapi étrendedből.
  • Használd a Fogyasztási kalkulátort, ha arra vagy kíváncsi, hogy a kiszemelt falatok beleférnek-e még az aznapi fogyasztásodba vagy sem.
  • A Riportok segítségével nézd vissza, hogy korábban miket ettél / ittál, és az aznapi értékeid hogyan alakultak.

 

Mindenkinek ajánlom ezt az appot, akik hasonló cipőben járnak, mint én, és olyan életmódot élnek, melynek keretében muszáj számolniuk a kalória- és/vagy valamely makrótápanyag értéket.

Nekem ez az alkalmazás nagyban megkönnyítette az életemet, és hozzájárult ahhoz, hogy az eredményeim, értékeim javuljanak, hiszen láttam, hogy mit és mennyit eszek és be tudtam, be tudom tartani az orvosom előírásait.

 

Regisztrálj, és még mától legyen könnyebb az életed és a diétád!

 

Ha szeretnél többet megtudni az alkalmazásról, akkor csatlakozz a Food & Tracker Facebook oldal kedvelőihez, ahol még több tartalommal várlak benneteket!

 

Food & Tracker

A tudatos életmódért 

kepkivagas_1.JPG

A továbbiakban az applikáció egyes funkcióit mutatom be részletesen, linkekkel a különböző bemutató videókhoz.

Hogy pontosan hogyan tudod az első bejelentkezéskor a célértékeidet megadni és a Beállítások menüpontban, hogyan tudod az alkalmazást magadra szabni, azt alábbi két videóban megmutatjuk:

 

Fogyasztás rögzítése

Akár az étel listából kiválasztva, melyet az evőeszköz gombbal tudsz elérni a főoldalon, vagy a keresőbe beírva az étel nevét csak keress rá, hogy mit ettél, írd fel, hogy mennyit ettél belőle és a plusz gombbal add hozzá az aznapi fogyasztásodhoz.

Az alábbi videón meg is nézheted, hogy mindez hogyan is működik :

 

Fogyasztási kalkulátor

Ez a „Mi lenne ha...?” kalkulátor. Nem vagy biztos benne, hogy amit meg szeretnél enni az belefér-e még az aznapi célértékeidbe?

Használd a Fogyasztási kalkulátort, melyet a számológép gombbal érhetsz el a főoldalon.

Keresd meg, hogy mit ennél, írd be, hogy mennyit ennél és nézd, hogy hogyan alakulnának az értékeid.

Ennek a kalkulátornak a segítségével még azelőtt tudhatod, hogy hogyan fognak az értékeid alakulni mielőtt megennéd a kiszemelt falatokat. Így szükség esetén még időben módosítani tudsz a mennyiségen és nem utólag fogod a fejedet, hogy már megint elszámoltad magadat.

Az alábbi videón meg is nézheted, hogy ez a funkció hogyan is működik :

 

Kategóriák módosítása

Az adatbázist saját igényeid szerint módosíthatod. Ha vannak olyan ételek, alapanyagok, amelyeket Te nem eszel, akkor a szem ikon segítségével csak rejtsd el azokat a kategóriákat, melyek ezeket az ételeket, alapanyagokat tartalmazzák.

Ha szeretnél saját ételeket, készételeket, alapanyagokat elmenteni, akkor hozz létre nekik saját kategóriákat, melyeket a családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel, akik szintén Food & Tracker felhasználói meg is oszthatsz.

A következő videókban megmutatjuk, hogy hogyan tudod az adatbázist magadra szabni :

 

Alapanyag szerkesztő

Ha van olyan termék, étel, alapanyag, melyet Te rendszeresen szoktál enni, de az adatbázisból hiányzik, akkor csak nézd le a csomagolásról az étel tápanyagértékeit, írd be az Alapanyag szerkesztőbe, és mentsd el az ételt a saját kategóriáid egyikébe.

Az alábbi videóban láthatod, hogy ez a funkciói hogyan is működik pontosan :

 

Recept szerkesztő

Rendszeresen főzől? Szeretnéd tudni az általad készített étel tápanyagértékeit? A Recept szerkesztő funkciót pont erre találtuk ki.

Add meg az étel nevét, csak keress rá, hogy mit tettél bele, és csak add meg, hogy mennyit tettél bele az adott alapanyagból. Válaszd ki, hogy 100 grammban, adagban vagy 100 milliliterben legyenek a tápanyagértékek kiszámolva, és az app rögtön ki is számolja neked ezeket az értékeket.

Ezután már csak el kell mentened az ételt a saját kategóriád egyikébe, és innentől kezdve mindig megtalálod a saját adatbázisodban.

A következő videón megnézheted a Recept szerkesztő funkció működését :

 

Étrendek 

Hétvégén előre megtervezed, hogy a következő héten mit, mikor fogsz enni? Hétközben nincs időd kitalálni, hogy mit egyél, ahhoz, hogy a diétádat tartani tudd, de hétvégén beleférne, hogy megtervezed?

Az Étrend szerkesztő funkció pont azt a célt szolgálja, hogy előre megtervezd az étrendedet, és az adott napon egy gombnyomás segítségével hozzá tudod adni az aznapi fogyasztásodhoz, amit ettél.

Az Étrendek menüben már találhatsz néhány ötletet, mint 14 napos diétás, IR és gluténmentes étrendek, de ezen kívül a saját étrendjeidet is létrehozhatod, akár egy teljes napra vagy csak egy adott étkezésre.

Az alábbi videókon megmutatjuk az Étrendek funkció pontos működését :

 

Riportok

A Riportok menüpontban vissza tudod nézni, hogy mikor mit ettél, hogyan alakultak a célértékeid, mikor sportoltál, mi volt az adott napon a testsúlyod, mennyi folyadékot ittál, hogyan alakultak a vércukor értékeid és a megjegyzéseket, ha írtál.

Csak a dátum szűrő segítségével keresd ki az adott napot, amire kíváncsi vagy és már láthatod is, hogy aznap hogyan is alakultak a dolgok.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogy a Riportok funkciót :

 

Egyéb értékek rögzítése

Amennyiben a Beállítások menüpontban aktíváltad az egyéb funkciókat, akkor a főoldalon elérhetővé válik a folyadékbevitel rögzítése, Sporttevékenység rögzítése, Vércukorszint értékek rögzítése és a Testsúly rögzítése.

Csak keresd meg, hogy mit szeretnél rögzíteni és a plusz gombra kattintva az adott kártyán a felugró ablakba vidd fel az értékeidet.

A következő videókban láthatod ezen funkciók használatot :

Szólj hozzá