2021. máj 09.

Diétás mintaétrend - 7. nap

írta: Food and Tracker
Diétás mintaétrend - 7. nap

Az elkövetkező 14 napban egy 1200-1500 kcal-ás mintaétrendet mutatunk be.

A mintaétrend összeállítása során nem csak arra figyeltünk oda, hogy a kcal értéke a kitűzött célérték alatt maradjon, de a makrótápanyagokból is többnyire az ajánlott mennyiségeket fogyasszuk.

A mintaétrend napi 5-szöri étkezést tartalmaz, mely során a lassú felszívódású szénhidrátokat részesíttettük előnyben.

Minden alapanyag és/vagy étel a kalória- és makrótápanyagok értékeivel, illetve a receptek megtalálhatóak a Food&Tracker weboldalon és alkalmazásban - https://foodandtracker.com/ 

Food&Tracker

A tudatos életmódért

 

7. nap

 

 

Reggeli: Gluténmentes kukoricapehely kókusztejjel

 

Gluténmentes corn flakes: 55 g

Kókusztej: 250 ml

 

img_8271_1.JPG 

 

Tízórai: Gluténmentes ropi – 10 g

 

img_8298_1.JPG 

 

Ebéd: Teljes kiőrlésű pizza

 

Pizza: 350 g

Cukormentes ketchup: 40 g

 

Recept:

 

Elkészítési idő: 2 óra (ebből: 1 óra kelesztés és 25-30 perc sütés)

Adagok száma: 4

 

Hozzávalók:

 

Pizzatésztához:
  • 500 g teljes kiőrlésű búzaliszt / tönkölybúzaliszt
  • 20 g olívaolaj
  • 10 g gyümölcscukor
  • 250 ml víz
  • 25 g élesztő
  • Só ízlés szerint

 

Szósz:
  • Hozzáadott cukormentes sűrített paradicsom
  • Oregánó
  • Bazsalikom

 

Feltét:
  • 100 g sonka
  • 50 g paprikás szalámi
  • 15 g erős paprika
  • 85 g lilahagyma (1db)
  • 85 g paradicsom (1db)
  • 250 g mozzarella sajt
  • 150 g trappista sajt
  • (Bármilyen feltét ízlés szerint)

 

Elkészítés:
  1. A 250 ml vizet felmelegítjük – ne forrjon! – és elkeverjük benne a 10 g gyümölcscukrot, majd az élesztőt és a lisztből 2 kiskanálnyit. Hagyjuk állni kb. 5-10 percig, amíg az élesztő szépen fel nem fut.
  2. A maradék lisztet összekeverjük a sóval és az olívaolajjal.
  3. Hozzáöntjük a liszthez a felfutott élesztőt és elkezdjük dagasztani. Kb. 5-10 percig dagasszuk, amíg a tészta szépen el nem válik az edény falától.
  4. Meleg helyen kelesszük 45-60 percig, amíg a duplájára meg nem nő.
  5. Keverjük össze a szósz hozzávalóit.
  6. Melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütési fokozaton, 190 C-ra.
  7. Egy sodrófa segítségével nyújtsuk ki a pizzatésztát tetszőleges vastagságúra és formájúra.
  8. Tegyük a tésztát egy kivajazott tepsibe.
  9. Kenjük meg a pizzatészta tetejét a szósszal, majd jöhetnek a feltétek, végül a reszelt sajt.
  10. Vegyük vissza a sütő hőfokát 150-160 C-ra és süssük a pizzatésztát, amíg a tészta meg nem sül és a sajt szépen meg nem olvad, kb. 25 percig.

 

img_8318.JPG 

 

Uzsonna: Lencse sült snack – 20 g

 

img_8287_1.JPG 

 

Vacsora: Túrós finomság – 1 adag

 

Recept:

 

Fogyasztás előtti napon kell elkészíteni!!!

Elkészítési idő: 10 perc

Adagok száma: 6

 

Hozzávalók:
  • 520 g szírszegény túró
  • 180 ml víz
  • 1 csomag cukormentes instant zselatinpor
  • 250 ml víz
  • 40 g áfonya
  • 40 g eper
  • 40 g szeletelt banán
  • 40 g szelet őszibarack

 

Elkészítés:
  1. A túrót turmixgépben simára keverjük.
  2. Forraljunk fel 180 ml vizet.
  3. Miután felforrt, keverjük hozzá a zselatin keveréket, amíg jól fel nem oldódik.
  4. Adjuk hozzá a hideg, 250 ml vízhez, és keverjük jól el, majd helyezzük egy edénybe, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
  5. Öntsük túrót egy kis tálba, és tegyük a hűtőbe.
  6. Egy óra múlva öntsük a zselatin keveréket a túróra, jól keverjük össze, majd egy éjszakára tegyük a hűtőbe, hogy teljesen megszilárduljon.
  7. Tálaljuk másnap friss gyümölcsökkel.

 

img_8319.JPG

 

Napi összesítés:

 

napi_osszesito_7_nap.JPG

 

Itt megtalálod az előző napok étrendejit is:

Szólj hozzá

életmód alkalmazás diéta fogyás kalória étrend mintaétrend diétás kalóriaszámlálás tudatos táplálkozás kalóriaszámláló tudatos életmód foodandtracker A tudatos életmódért for aware lifestyle makrótápanyagok napi ötször étkezés