2021. nov 01.

Az úton: Hogyan étkezzünk helyesen út közben?

írta: Food and Tracker
Az úton: Hogyan étkezzünk helyesen út közben?

Amikor speciális életmódot, étrendet követünk, bizony fejfájást tud okozni egy-egy autós túrára való felkészülés. Én az alábbi kérdéseken szoktam agyalni: Mit és hol fogok enni? Hogyan fogom tudni megenni a számomra szükséges kalóriamennyiséget? Hogyan fogom nem túl enni magamat?

Legyen szó akár kalóriaszámlálásról, egy-egy makrótápanyag értékének kontrollálásáról, vagy egy speciális étrend követéséről, bizony oka van annak, hogy mi másképp étkezünk. Az, hogy másképp étkezünk természetesen azt is jelenti, hogy nekünk ilyen az életmódunk, amit nem „szüneteltethetünk” csak azért, mert autóval utazunk valahova vagy kirándulni megyünk.

pexels-photo-8929600_1.jpeg

Íme 5+1 jótanács ahhoz, hogy út közben is az életmódunknak megfelelően étkezzünk, és hogy ne együk túl magunkat:

  • Még az utazás előtt szerezzünk be egy kis méretű hűtőtáskát!
  • Csomagoljunk magunknak olyan ételeket, amiket út közben biztosan nehéz lenne beszerezni: számunkra megfelelő alapanyagból készült szendvicseket, friss, alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, zöldségeket.
  • Készítsünk be néhány üveg cukormentes üdítőt, teát és ásványvizet az autóba, és azt igyuk útközben.
  • Vigyünk magunkkal egy kis nassolni valót is, amelyet még otthon kisebb adagokba csomagoltunk.
  • Ha megállunk egy étterembe, akkor próbáljunk meg az életmódunknak megfelelő ételeket választani. Amennyiben számoljuk a kalóriákat, mindig jó döntés a roston sült vagy grillezett hús, hal és zöldség, hisz így biztosan nem fogyasztunk több kalóriát az előírtnál.
  • Ha az étteremben csak magasabb zsírtartalmú, kalóriájú ételek érhetőek el, mint pizza, hamburger, sültkrumpli, akkor rendeljünk kis adagot vagy felezzünk valakivel.

Ha az életmódunkhoz tartozik a kalóriaszámlálás is, akkor még előző nap gondoljuk át, hogy nagyjából mit fogunk enni másnap, és az útra csomagolt étel mennyiségét még otthon mérjük le és írjuk fel.

Ha étteremben eszünk, akkor ajánlom az alábbi blogbejegyzést, mely ötleteket ad arra, hogy hogyan is tudjuk hatékonyon megtippelni az adagok mennyiségét:

Ezen módszerek segítségével nem kell tartanunk attól, hogy csak valami snacket rágcsálhatunk egész nap vagy épp ellenkezőleg, túlesszük magunkat.

Végezetül nincs más dolgunk, mint rögzíteni az értékeket a kalóriaszámláló alkalmazásunkban, a Food&Tracker-ben és csak élvezni az utazást, a kirándulást!

pexels-photo-593172_1.jpeg

Food & Tracker

A tudatos életmódért

Szólj hozzá

utazás kirándulás életmód alkalmazás ötlet kontroll tervezés kalória kalóriaszámlálás tudatos táplálkozás kalóriaszámláló tudatos életmód foodandtracker A tudatos életmódért for aware lifestyle makrótápanyagok adagok mérése autós kirándulás