Diétás mintaétrend - 8. nap
Az elkövetkező 14 napban egy 1200-1500 kcal-ás mintaétrendet mutatunk be.
A mintaétrend összeállítása során nem csak arra figyeltünk oda, hogy a kcal értéke a kitűzött célérték alatt maradjon, de a makrótápanyagokból is többnyire az ajánlott mennyiségeket fogyasszuk.
A mintaétrend napi 5-szöri étkezést tartalmaz, mely során a lassú felszívódású szénhidrátokat részesíttettük előnyben.
Minden alapanyag és/vagy étel a kalória- és makrótápanyagok értékeivel, illetve a receptek megtalálhatóak a Food&Tracker weboldalon és alkalmazásban - https://foodandtracker.com/
Food&Tracker
A tudatos életmódért
8. nap
Reggeli: Csokoládés palacsinta – 1 adag
Recept:
Elkészítési idő: 16 perc
Adagok száma: 6
Hozzávalók:
- 56 g teljes kiőrlésű liszt
- 2-3 evőkanál csokoládés tejsavó fehérje por
- ½ evőkanál kakaó por, cukrozatlan
- 1 teáskanál sütőpor
- 125 ml mandulatej
- 63 g zsírszegény görög joghurt
- 1 egész tojás
- 4 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
- Melegítsük elő a serpenyőt közepesen magas hőfokra.
- Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a fehérjeport, a kakaót és a sütőport.
- Egy külön tálban keverjük össze a tejet, a görög joghurtot és a tojást.
- Dolgozzuk össze a nedves és a száraz összetevőket, és óvatosan keverjük simára.
- Tegyünk egy kanál tésztát a serpenyőbe hat közepes méretű palacsinta készítéséhez. Süssük oldalanként kb. 3 percig.
- Osszuk el a palacsintákat és rétegezzük két tányérra. Csepegtessük rá a juharszirupot.
Tízórai: Alma – 165 g
Ebéd: Carbonara spagetti – 350 g
Recept:
Elkészítési idő: 30 perc
Adagok száma: 2
Hozzávalók:
- 250 g teljes kiőrlésű spagetti tészta
- 4 db tojás (kb. 220 g)
- 180-200 g kockára vágott bacon vagy pancetta
- Só
- Frissen őrölt bors
- Szerecsendió
- 80 g ízlés szerinti sajt
- 100 ml tészta-főzővíz
Elkészítés:
- Főzzük a tésztát sós vízben al-dentére. Miután megfőtt úgy szűrjük le, hogy 1 dl vízet félreteszünk a főző vízből.
- A bacon vagy pancettát pirítsuk át közepes hőfokon ízlés szerinti állagúra. (Én a kifőtt zsírt le szoktam önteni).
- Üssük fel a tojásokat. Jól verjük fel a sóval, borssal, szerecsendióval. Keverjük hozzá 0 80 g reszelt sajtot.
- Vegyük le a serpenyőt a tűzről amiben a bacont pirítottuk. Keverjük hozzá a tésztát és jól forgassuk át.
- Öntsük rá az 1 dl vizet és a tojásos keveréket. Jól keverjük össze az egészet.
- tegyük vissza tűzre és folyamatosan kevergetve főzzük az egészet krémes állagúra kb. 5 perc alatt. Vigyázzunk, ne csináljunk a tojásból rántottát.
- Egy kis reszelt sajttal tálaljuk.
Uzsonna: Gluténmentes ropi – 16 g
Vacsora: Pirítós szendvics
Rozskenyér: 85 g
Csirkemell sonka: 30 g
Mozzarella sajt: 30 g
Kígyóuborka: 60 g
Paradicsom: 85 g
Napi összesítés:
Itt megtalálod az előző napok étrendejit is:
- 1. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/03/dietas_mintaetrend_1_nap
- 2. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/04/dietas_mintaetrend_2_nap
- 3. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/05/dietas_mintaetrend_3_nap
- 4. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/06/dietas_mintaetrend_4_nap
- 5. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/07/dietas_mintaetrend_5_nap
- 6. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/08/dietas_mintaetrend_6_nap
- 7. nap: https://foodandtracker.blog.hu/2021/05/09/dietas_mintaetrend_7_nap