Food&Tracker - Életmód Magazin

Food&Tracker - Életmód Magazin

Diétás mintaétrend - 1. nap

2021. május 03. - Food and Tracker

Az elkövetkező 14 napban egy 1200-1500 kcal-ás mintaétrendet mutatunk be.

A mintaétrend összeállítása során nem csak arra figyeltünk oda, hogy a kcal értéke a kitűzött célérték alatt maradjon, de a makrótápanyagokból is többnyire az ajánlott mennyiségeket fogyasszuk.

A mintaétrend napi 5-szöri étkezést tartalmaz, mely során a lassú felszívódású szénhidrátokat részesíttettük előnyben.

Minden alapanyag és/vagy étel a kalória- és makrótápanyagok értékeivel, illetve a receptek megtalálhatóak a Food&Tracker weboldalon és alkalmazásban - https://foodandtracker.com/ 

Food&Tracker

A tudatos életmódért

1. NAP

 

Reggeli: Kukoricapehely kókusztejjel

 

Kukoricapehely: 55 g

Kókusztej: 250 ml
img_8271.JPG

 

Tízórai: Áfonyás muffin – 100 g

 

Recept:

 

Elkészítési idő: 40 perc (ebből sütési idő 20-25 perc)

Adagok száma: 6

Hozzávalók:
  • 115 g növényi olaj
  • 115 g almaszósz
  • 2 egész tojás
  • 100 g vaníliás tejsavó fehérje por
  • ¼ evőkanál őrölt fahéj
  • 170 g teljes kiőrlésű liszt
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 100 g áfonya
Elkészítés:
  1. Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.
  2. A muffin formákat béleljük ki papír kapszlikkal vagy kenjük ki olívaolajjal.
  3. Keverjük össze az összes nedves hozzávalót egy tálban, a száraz összetevőket pedig egy másikban.
  4. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves hozzávalókhoz és keverjük jól össze.
  5. Forgassuk bele az áfonyát.
  6. A tésztát egyenletesen oszlassuk el a muffin formákba.
  7. Süssük 20-25 percig, vagy amíg a muffinok felülete barna nem lesz, és a közepébe helyezett fogpiszkáló tiszta nem lesz. 

 

img_8272.JPG


Ebéd: Paradicsomos húsgombóc főtt krumplival

 

Paradicsomos húsgombóc: 450 g

Főtt krumpli: 150 g

 

Recept – Diétás paradicsomos húsgombóc:

 

Elkészítési idő: 1 óra

Adagok száma: 6

 

Hozzávalók:

 

Húsgombóc:
  • 1 kg darált hús
  • 120g barnarizs – előre megfőzve
  • 85 g vöröshagyma (1 db)
  • 8 g fokhagyma (2 gerezd)
  • 1 tojás
  • Kis kanál majoranna
  • Kis kanál petrezselyem
  • 2 kis kanál pirospaprika
  • Frissen őrölt bors
 Paradicsomszósz:
  • 1300 ml sűrített paradicsom
  • 3 dl víz
  • Oregánó
  • Bazsalikom
  • Frissen őrölt bors
  • 8 g eritritol
  • 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
  1. A 120 g barna rizst a dobozon található utasítás szerint megfőzzük és kihűtjük.
  2. A húsgombóc hozzávalóit egy nagy tálban jól összedolgozzuk, majd tetszőleges méretű gombócokat formázunk.
  3. A Paradicsomszósz hozzávalóit egy lábasba öntjük és közepes lángon felforraljuk.
  4. A gombócokat a paradicsomszószba helyezzük óvatosan, majd lefedjük és csökkentsük a hőt, ne zubogjon.
  5. 15 percenként egy fakanállal óvatosan forgassuk át a gombócokat és készre főzzük, kb. 35-45 perc alatt.
  6. Főtt krumplival tálaljuk.

 

img_8273.JPG

 

Uzsonna: Kiwi – 85 g

 

img_8274.JPG

 

Vacsora: Melegszendvics

 

Rozskenyér: 85 g

Pármai sonka: 30 g

Mozzarella sajt: 30 g

 img_8275.JPG

 

Napi összesítés:

 

napi_osszesito_1_nap.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://foodandtracker.blog.hu/api/trackback/id/tr1616520008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása